PROEKSIM d.o.o je jedna od vodećih bosanskohercegovačkih kompanija za uvoz i veleprodaja obuće.  Uspješno posluje kao matična firma dva maloprodajna trgovinska lanca ASTRA d.o.o i BOROVO d.o.o Sarajevo. Dugogodišnjom tradicijom i uspješnim konceptom aktivnosti usmjerenim ka izgradnji dugoročnih poslovnih odnosa i veza sa inostranim dobavljačima, kontinuirano obezbjeđujemo reputaciju povjerljivog i iskusnog poslovnog partnera. Naša trgovinska grupacija upošljava 460 visokostručnih i iskusnih uposlenika koji su naša konkurentska prednost i garancija uspješne poslovne saradnje sa renomiranim svjetskim proizvođačima obuće.
ASTRA d.o. i BOROVO d.o.o kao najveći trgovinski lanci za trgovinu obućom raspolažu sa 110 maloprodajnih objekata širom Bosne i Hercegovine i kao takvi imaju vodeće mjesto u pogledu tržišnog učešća u našoj djelatnosti. Naši prodajni objekti obiluju bogatim asortimanom obuće koji se odlikuje raznovrsnošću, visokim kvalitetom, dizajnom vrhunskih svjetskih modnih proizvođača i orginalnošću. Naši napori su usmjereni na kontinuirano snadbjevanje i dopunjavanje postojećeg asortimana najnovijim modelima koji su u skladu sa svjetskim modnim aktuelnostima i trendovima. Prodajni objekti su opremljeni savremeno koncipiranim enterijerima koji su u skladu sa trendovima uređenja evropskih i svjetskih salona obuće. Najnovije hitove iz svijeta mode obuće nudimo u trgovinama Formentini koji predstavljaju noviju liniju prodajnih salona trgovinskog lanca ASTRA d.o.o.
Tokom godina samostalnog rada brendiranim prodajnim mjestima u cijeloj BiH postavio nove standarde u kvaliteti pored obuće i u ponudi odjeće poštujući svjetske kriterije.
Sa sigurnošću se može reći, zahvaljujući Proeksimu d.o.o. vrhunski modni brandovi kao što su; Weekend Max Mara, MAX&Co., Penny Black, LIO JO, Guess, Guess By Marciano, Mexx , Sisley su dostupni malim i velikim ljubiteljima mode u Sarajevu a u narednom periodu i u drugim gradovima BiH.
Naša misija je zadržati vodeću poziciju u stvaranju održive vrijednosti za kupce kroz kvalitet asortimana, kvalitet usluge, uposleno osoblje i time kao pouzdan partner ispuniti i prevazići očekivanja kupaca. Kupcima pružiti asortiman i uslugu kojiće optimalno zadovoljiti njihove potrebe i kontinuirano raditi na izgradnji dugoročno zadovoljavajućih odnosa koji će obezbjeđuju njihovu lojalnost. Uposlenicima osigurati priliku za učenje, lični razvoj i napredovanje i time osigurati uslove za kontinuirano poboljšanje njihovog nivoa zadovoljstva.
Naša vizija je ostati prepoznatljivi po profesionalnosti i kvaliteti na tržištu. Ostati sinonim pažljivog odnosa prema kupcima, zaposlenicima i društvenoj zajednici koje trebaju obilježavati dugoročni partnerski odnosi utemeljeni na povjerenju,timskom radu, razumijevanju i međusobnom poštovanju. Kvalitet usluge i odabir asortimana trebaju da doprinesu našoj pouzdanosti i konkurentnosti. Naša poslovna filozofija i dalje treba biti usmjerena na dugoročno povezivanje sa kupcima, uposlenicima i društvenom zajednicom.